UPUTE ZA IZRADU VIZITKI

Tisak vizitki >> Upute za izradu vizitke

Programi za izradu vizitke

Ukoliko imate vlastitu ideju i želite sami napraviti dizajn vizitke možete se koristiti uglavnom grafičkim vektorskim programima poput CorelDrawa, FreeHanda, Illustratora ili čak Photoshopa koji ne spada u vektorske, već u programe za obradu fotografija.

U vektorsku kategoriju ne ulazi ni jedan program iz Microsoft Office paketa, poput Worda, makar nam u njemu možete poslati vrstu i smještaj teksta koji moramo obraditi u grafičkom programu.

Download vizitki (WinZip)

Da bismo Vam u startu malo pomogli pripremili smo za Vas gotove datoteke koje su već u formatu koji Vam je potreban za izradu vizitki. Photoshop datoteci je podešena rezolucija i model (CMYK)

CorelDraw, Illustrator, InDesign, Photoshop, FreeHand,

MS Word, OpenOffice Writer, OpenOffice Draw


Idemo na posao!

Na primjeru dolje je klasična vizitka formata 9x5 cm. Dakle, tekst mora biti udaljen najmanje 4mm od ruba vizitke, sav tekst i logotipovi moraju biti smješteni u radnoj površini.


primjer vizitke

Ako na vizitkama koristite slike, pozadine koje prelaze ili ulaze u zonu za rezanje (kao u našem primjeru) morate napraviti napust od minimalno 2,5mm...


primjer vizitke

...što znači, da ide preko formata vizitke, ovo se naročito odnosi na Photoshop kojem morate odmah odrediti veći format.
Image > Canvas size W: 9,5cm • H: 5,5cm i zatim raširiti pozadinu

Ne zaboraviti...

Kada ste napravili vizitku, sav tekst koji ste koristili selektirajte i pretvorite u krivulje. To je potrebno za slučaj da mi nemamo fontove koje ste koristili.

Corel: Ctrl+Q
Illustrator/InDesign: Ctrl+Shift+O
FreeHand: Ctrl+Shift+P
Photoshop: Nije potrebno

Ako koristite slike ili pozadine provjerite dali su u CMYK modelu jer u protivnom boje na ekranu neće odgovarati onima u tisku.

Rezolucija slika kao i Photoshop datoteka mora biti minimalno postavljena na 300dpi. Vizitke napravljene u Photoshopu usnimite kao .jpeg datoteku (dovoljno je odabrati quality 10)

Prvo isprintajte vizitku koju nam šaljete da bi ste utvrdili odgovarajuću veličinu slova i provjerili tekst, koristite minimalno 7pt veličinu fonta.

To je to, sada nam pošaljete vašu datoteku na naš e-mail, dalje ćemo Vas mi kontaktirati (nemojte zaboraviti navesti količinu)


Za datoteke koje su prevelike za slanje e-mailom pošaljite putem JumboMaila ili WeTransfera

Nadamo se da smo Vam pomogli, za sva dodatna pitanja slobodno nas nazovite ili kontaktirajte putem e-maila.

U očekivanju poslovne suradnje srdačno Vas pozdravljamo.

DOSTAVA

Besplatna dostava za sve narudžbe do 12h Samo ZG

VIZITKE

Tisak vizitki već od 70,00 kn +pdv

TISAK PLAKATA

A3 tisak plakata 10 kom 70,00 kn +pdv

podsjetnice vizit karte
© 1997-2019 Tiskara DeGRAF Sva prava pridržana